בחזרה לספר - אוכל בספרות ילדים

תאריך שעה יום מיקום רכישה

עשרות ספרי ילדים מאוירים, מקוריים ומתורגמים, מעשירים ומשעשעים מוקדשים כולם לאוכל.
האם לספגטי שאוכלים בידיים יש טעם אחר מאשר לאטריות שאוכלים בסכין ומזלג? והאם באמת אין משיחין בזמן הסעודה? האם אריות אוהבים תותים? איך מכינים תירס? ולמה ילדים לא אוהבים תרד?
משתתפת ועורכת: פרופ' צביה ולדן – בלשנית התפתחותית חברתית, פרסמה לאחרונה במשותף עם פרופ' ציפורה שחורי רובין את הספר "לא מבטן אלא מגן – תרומת הגננות וגני הילדים להתחדשות העברית כשפת אם". ולדן תציג מבחר ספרי ילדים המוקדשים לעיסוק באוכל ובמה שמסביבו. נפגוש את סבא סביח, ועוד סבא חביב שמכין מרק; נכיר את הבשלנית סבתא אשפתא, ועוד שבעה אכלנים מוזרים. 
משתתפים: פרופ' רוּתוּ מודָן – אמנית, מאיירת ומחברת ספרי קומיקס ישראלית, זוכת עיטור אנדרסן, פרס אייזנר וארבע פעמים פרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים ע"ש בן-יצחק. ממנה נוכל לשמוע איך נערכים לקראת סעודה אצל המלכה.
אסף כץ – איש קריאטיב, תסריטאי ומרצה, ייסד עם רעייתו שרית את האתר הנפלא "ילדים הם התסריטאים הכי טובים בעולם", בעזרתו נראה מה חושבים ואומרים ילדים על אוכל.